top of page
  • Фото автораVeronika Viršičiūtė

Boho stilius

Šiandien Boho stilius tampa ypač madingu ir tikriausiai nesuklysime pasakę, kad niekada nebuvo išėjęs iš mados. Pavadinimas Boho kilęs nuo žodžio „bohémians”. Kadaise taip vadintos Bohemijos, Keltų gentys, Vidurio Europos gyventojai - klajokliai, čigonai, keliautojai.

Tiesa, Boho vargu ar sužavės perfekcionistus, tuos, kurie siekia save apsupti tobula harmonija bei minimalizmo gerbėjus – erdvę kuriančius su kuo mažesniu kiekiu daiktų. Tiesa sakant, Boho stilius tinkamesnis tiems, kurie mėgsta chaosą, laisvę ir nuolat laužo taisykles. Boho stiliaus interjere klesti įvairiausių daiktų, smulkių detalių ir baldų gausa.




Turtinga spalvų paletė

Naudojant Boho stilių gana lengva pasiklysti. Šis stilius neturi aiškių taisyklių, tad vieniems, tai gali būti kuo tikriausias privalumas, o kitiems – iššūkis.

Boho stiliui būdingos margos spalvos, etniniai motyvai bei žali augalų akcentai. Ryškiaspalviuose boho stiliaus namuose dominuoja sodri bordo, aukso, violetinė, brangiųjų akmenų atspalviai, mėlyna, fuksijos spalva, derinamos raudona ir juoda. Iš šių spalvų galite susikurti iš ties harmoningus spalvų derinius. Svarbu derinti bent 4 ar net daugiau spalvų. Beje, dėl įvairių detalių ryškumo ir jų ausos, toks bohemiškas stilius kartais yra vadinamas „čigonišku”!



Baldų įvairovė ir aksesuarai

Neįprastas boho stilius leidžia derinti daugybė įvairių baldų ir visi jie turėtų būti labai spalvingi ir margi. Pasivaikščiokite po sendaikčių turgų ir antikvarines parduotuves – tikrai rasite ten ką nors nuostabaus. Vintažiniai baldai, rankų darbo gaminiai, kilimėliai, stilizuotos pagalvėlės, raštuoti audiniai, sienų dekoras gali sukurti savitą ir nenuobodų ar net kartais netikėtą namų interjerą. Kuo senesnis ir neįprastesnis daiktas, tuo įdomiau atrodys galutinis rezultatas.



Natūrali apdaila

Boho stiliaus dekorui naudojamos natūralios medžiagos – dominuoja akmuo ir medis.

Atkreipkite dėmesį, kad šiame stiliuje tapetai praktiškai nenaudojami, o jei ir naudojami – tik kaip minimalus akcentas. Pirmenybė paprastai teikiama monofoniniams dažams ant lubų ir originaliam dekoratyviniam tinkui ant sienų. Grindims naudojamos paprastos lentos. Pabandykite atsisakyti dirbtinių medžiagų, pavyzdžiui, vietoj plastikinių langų rinkitės medinius, vietoj laminato – keramikines plyteles ar parketą.





bottom of page