top of page
  • Фото автораVeronika Viršičiūtė

Kalėdinis interjeras: kas madinga 2020–2021 metais?



Skandinaviškas stilius


Per pastaruosius kelerius metus, skandinaviškasis stilius tapo viena populiariausių interjero dizaino tendencijų.


Šalti tonai su keliais ryškesniais atspalviais, minimaliai apdoroti mediniai baldai, natūralios dekoratyvinių detalių medžiagos, santūrumas. Šiame stiliuje tikrai neišvysite spindesio, prabangos ar pretenzingumo.




Jei šventiniam dekoravimui pasirinkote skandinavišką stilių, tegul balta spalva tampa dominuojančia. Įdėkite „baltą“ eglutę su sidabrinėmis girliandomis (beje, girliandą galima dėti ne tik ant šakų, o apvynioti aplink medžio kamieną - tada jūsų eglutė paslaptingai mirksės. Žaislai gali būti pagaminti iš verpalų, medžio, vaisių ar kitų natūralių medžiagų. Suraskite keletą medinių padėkliukų ir vazų arba pridėkite dekorui sausų šakelių. Pakabinkite vainiką ant durų, papuoškite jį uogomis ir kūgiais, ir nepamirškite žvakių. Būtent šiame stiliuje jos yra ypač naudojamos. Elnių figūros taip pat labai populiarus akcentas. Jos gali būti išsiūtos ant sofos pagalvėlių arba tiesiog mažų pakabukų ant durų ar langų.




Rytų kalendorius


2021-ieji pagal rytų kalendorių yra jaučio metai. Taigi, jei norite įtikti ateinančių metų simboliui, galite papuošti butą pagal jo skonį.

Ar žinojote, kad Jautis mėgsta prabangą ir spindesį? Auksas, blizgančios, ryškios dekoratyvinės detalės - tai viskas, kas jam turėtų patikti. Į spalvų paletę galite įtraukti sidabrinę, raudoną, geltoną, rūdą ir natūraliai žalią.



Galite naudoti klasikinės raudonos ir auksinės spalvų derinį kaip pagrindą; jis puikiai tiks 2021 m. simboliui. Negailėkite girliandų - pakabinkite jas ne tik ant Kalėdų eglutės, bet ir ant langų bei lubų. Kalbant apie eglutę, ji apskritai turėtų žėrėti. Žvaigždutės ir varpeliai bus tinkami sienų dekoravimui, durims naudokite vainiką su raudonomis uogomis ir auksinėmis juostomis. Nepamirškite jaučio figūrėlių - jas galima pastatyti ant palangių arba papuošti šventinį stalą.




Teminis papuošimas


Kiekvienais metais vis populiarėja teminis eglutės papuošimas.

Jei eglutės puošimas jums yra tarsi meno kūrinys, tuomet kiekvienais metais jums tikrai patiks sukurti vis naują jos įvaizdį.


Čia galite pajungti savo vaizduotę. Pavyzdžiui, eglutę galite papuošti retro stiliumi. Paimkite senos močiutės žaislus ir sumaišykite juos su naujais šiuolaikiniais žaisliukais. Tokia Kalėdinė eglutė grąžins jus į vaikystę.



Puošdami eglutę galite naudoti įdomius dekoratyvinius elementus, tokius kaip gėlės, plunksnų girliandos, džiovintus vaisius, uogos, saldainius, žaisliukus su gyvūnais, konkorežius ir kt. Natūralumo ir tvarumo idėjos pasiekė ir Kalėdas, tad eglutės puošyboje kur kas dažniau naudojami gamtos atspalviai: ruda, pilka, miško žalia. Taip pat vis labiau populiarėja rankų darbo papuošimai, kurie priklauso tik nuo Jūsų fantazijos. Tai gali būti karpiniai iš popieriaus ar papuošimai iš maisto produktų.





Puošyba kelių spalvų deriniu


Puošyba kelių spalvų deriniu - tai tradicinis, nesenstantis ir tikrai nenuviliantis sprendimas. Išsirinkite dvi ar tris spalvas ir šių spalvų žaisliukais papuoškite eglutę. Bijote rizikuoti? Rinkitės raudonos spalvos papuošimus - tai vienas populiariausių bei saugiausių pasirinkimų.


Rekomenduojami spalvų deriniai:

  • Raudona - balta, auksinė, sidabrinė, violetinė, žalia;

  • Mėlyna - auksinė, balta, sidabrinė;

  • Ruda - žalia, auksinė, perlo;

  • Šviesiai mėlyna - kreminė, auksinė, balta, sidabrinė.



Puošniai ir jaukiai susikurti kalėdinį interjerą nėra sudėtinga. Svarbiausia išsiaiškinti, koks stilius Jums yra priimtiniausias. Nepamirškite, pasitelkus savo fantaziją iš įvairių namuose esančių detalių, galima pasidaryti originalų šventinį dekorą pagal savo skonį.



bottom of page