top of page
  • Фото автораVeronika Viršičiūtė

Rekuperatoriaus difuzoriai: ką reikėtų žinoti?

Rekuperacijos difuzoriai yra laikomi dar viena interjero detale, kadangi po monatvimo jie paprastai lieka matomi erdvėje. Žinoma, šiuolaikiniai difuzoriai puikiai derinami su estetika ir moderniu dizainu, todėl nereikėtų baimintis, kad ši neišvengiami rekalinga technologija pakenks jūsų kruopščiai apgalvotam namų interjerui. Visgi, prieš renkantis difuzorių, pirmiausia reikėtų pagalvoti apie jo vietą namuose, išsirinkti estetišką, pagal bendrą būsto stilistiką ir numatytą biudžetą, tinkantį sprendimą. Kad būtų lengviau išsirinkti, kiek plačiau aptarsiu populiariausius sprendimus.


Lubinis difuzorius

Lubiniai klasikiniai difuzoriai yra tvirtinami prie lubų, todėl reikia turėti omenyje, kad jie tikrai bus matomi interjere. Jie itin populiarūs, kadangi yra nebrangūs ir juos lengva pritvirtinti.





Priglaistomi difuzoriai

Tokio tipo difuzorius šiuo metu yra vienas populiariausių sprendimų. Galima rinktis iš dviejų formų - apvalaus arba stačiakampio. Lubose lieka tarpas orui.

Priglaistomi difuzoriai gali būti gipsiniai, kurių dangtelis dažomas lubiniais dažais. Taip pat yra metalinis difuzorius, kuris jau yra nudažytas jau gamykloje - standartine balta spalva. Tiems, kuriems estetika be galo svarbi, priglaistomi difuzoriai taps kuo tikriausiais favoritais. Tiesa priglaistomo difuzoriaus įrengimas kiek sudėtingesnis, todėl ir kainuoja šiek tiek daugiau nei kiti sprendimai.





Plyšinis priglaistomas oro difuzorius

Taip pat laikomas labai populiariu ir madingu sprendimu. Ir tikrai ne veltui, kadangi lubose matoma tik plonytė linija įtiks net preciziškiausiame interjere.




Sieninės grotelės

Šis sprendimas idealiai tiks tiems, kurie nenori naudoti lubų aukščio ir jas stengiasi išlaikyti jų vientysumą. Oro tiekimo anga įrengiama sienoje, o sieninės vėdinimo grotelės tampa puikia alternatyva.


Tiesa ta, kad griežtėjant statybos reikalavimams, rekuperacinė sistema namuose yra neišvengiama, todėl vienu ar kitu atveju, rekuperacinis difuzorius taps dar vienu jūsų namų interjero akcentu. Puiku, kad šiandien galime surasti ne vieną puikų sprendimą, kuris įtiks net ir reikliausiems namų šeimininkams.

bottom of page