top of page
  • Фото автораVeronika Viršičiūtė

Židinys bute? Svajonė gali virsti tikrove

Židinys namuose – tai interjero detalė, kuri nuo seno asocijuojasi su jaukumu, šeimos susibūrimais ir šiltais vakarais. Tad nieko nuostabaus, kad daugelis žmonių, kurie planuoja statytis namą, visada pagalvoja apie vietą židiniui, prie kurio bus galima praleisti įsimintinus vakarus brangiausių žmonių apsuptyje. Tačiau ką daryti gyvenantiems butuose? Tyliai pavydėti turintiems namus ir svajoti apie savus tikrai neteks! Židinys bute tikrai nėra neįgyvendinama svajonė. Privalu, kad pasirinkimas didelis, tačiau reikia apsispręsti, kuri alternatyva geriausiai atitinka jūsų poreikius!


Štai jums keletas alternatyvų:

1) Elektrinis židinys

Puikus sprendimas, kuomet norisi bute jaukumo. Šiandien apstu labai gerų gamintojų, kurie gamina elektrinius židinius su skirtingomis funkcijomis. Pirmiausia svarbu kokybiškas ugnies vaizdas. Šiuolaikiniuose moderniuose ekranuose sudaromas 3D jausmas - išgaunamas tikroviškas ugnies vaizdas. Taip pat kai kurie modeliai gali turėti šildymo funkciją bei turi tam tikrą malkų traškesio garsą, kuris sukuria

Montavimas ir specifika: reikia išvedžioti tik elektros laidą.


2) Bio-židinys

Tinkamas sprendimas kai norisi tikros ugnies. Čia kalbama tikrai nebe apie imitaciją, bet apie tikrą ugnį. Jums reikėtų įsigyti degiklį, kur galesite ipilti biokuro, o paskui jį uždegti. Ugnis ant biokuro neskleidžia dūmų, todėl kaminas tikrai nebus reikalingas. Monatvimas ir specifikacija: Svarbu pasirinkti, degiklį arba kapsulę. Degiklis turi būti montuojamas į karščiui atsparų (raudoną) gipsą ir jam pasirinkta nedegi apdaila (plytelės, akmuo). Nuo kapsulės arba degiklio visi lengvai uždegami daiktai (užuolaidos, TV, kilimas) turėtų būti nutolę apie 90 cm atstumu. Biokuras turi lengvą specifinį kvapą, dėl šios priežasties, patalpoje turėtų būti atidarytas langas. Kvapą galima prislopinti, į biokurą ipylus kvapnių aliejų. (kvapai sukurti specialiai biokurui.).


3) Elektrinis, orą drėkinantis, židinys

Labai idomus sprendimas. Deja jis neseniai atsirado ir kol kas jį gana sudėtinga rasti prekyboje. Veikia taip pat kaip ir paprastas drėkintuvas. Tereikia įsipilti vandens ir įjungti mygtuką, tuomet atsiranda vandens garai, kurie apšviečiami LED lemputėmis. Sudaromas jausmas, kad matoma ugnis. Lygiai kaip ir su paprastu elektriniu zidiniu, šis prietaisas šiek tiek šildo bei galima pajungti koloneles su malkų traškesį skleidžiančiu garsu.

Montavimas ir specifika: Reikia išvedžioti tik elektros laidą. Pripylus vandens, gali degti apie 36 val.


4) Dekoratyvinis židinys - žvakės

Nuo seno šis sprendimas yra itin pamėgtas dizainerių. Daromas dekoratyvinis židinio portalas: dažniausiai naudojamas klasikinė apdaila ir statomos žvakės. Estetiškai atrodantis ir labai nesudėtingas variantas tiems, kam patinka žvakės ir klasikiniai elementai interjere. Montavima ir specifika: Židinio portalo montavimas. Židinio sienelė apklijuojama plytelėmis. Dekoruojama žvakėmis.


Išties ugnies liepsnelė, net ir pati mažiausia, sukuria magišką atmosferą namuose. Jeigu pajutote, kad žvakių nebepakanka ir norėtųsi šio to daugiau, reikėtų atsakyti sau į klausimą, ko norite: ar vien estetinio vaizdo, interjero detalės, ar namų šildymo. Suradus atsakymą į šį klausimą, nepajusite, kaip lietingą pavasario vakarą, mėgausitės šilta arbata ir leisite vakarus jaukiai įsitaisius šalia ugnies.


bottom of page