top of page
  • Фото автораVeronika Viršičiūtė

2020-ųjų metų spalvų tendencijos


Vienas iš svarbių dalykų, kuris padeda kurti interjero įvaizdį yra vyraujančios spalvos. Šiandien madą lydi lengvumo jausmas, kuris įnešamas į mūsų gyvenamąsias erdves. Žymūs dažų ir lakų prekės ženklai siūlo gausybę spalvų variacijų: nuo šviesiai rausvos ir gamtos atspalvių iki sodrios mėlynos ir žalios. Pagrindinis šių atspalvių tikslas – noras sustiprinti žmogaus meilę gamtai, miškui ir vandenynui.



1.„Chinese Porcelain” – sodriai mėlynas „kinų porceliano“ atspalvis.


Tai alternatyva 2020 Pantone „Classic blue” atspalviui. Pastaris pasižymi kiek ryškesniais tonais, todėl nėra dažnai naudojamas interjero dizaine. „Chinese Porcelain” – tai gili, akimirksniu dėmesį patraukianti mėlyna spalva. Dažnai sakoma, kad ji įkvėpta kelionių bei istorijos. Tuo pat metu atspalvis priartėja prie gamtos, jūros ir dangaus, sukurdamas nepaprastą ramybę kiekviename namų interjere. Dauguma dizainerių siūlo derinti jį su blizgančiais faktūriniais sienų paviršiais ar dekoro elementais.




2. „First light” – švelni rožinė arba brėkštančio rytinio dangaus spalva


Rožinė spalva interjere vis dar nepraranda savo žavesio. Praėjusio dešimtmečio pradžioje, šis atspalvis buvo pasirinktas visai atsitiktinai – tarsi naujo mąstymo aušros bei šviesios ir optimistiškos ateities simbolis. Rekomenduojama naudoti šį atspalvį sienoms, grindims ar net luboms. Taip pat jis puikiai atrodo derinamas su kitais atspalviais. Įdomiausias derinys – „First light” derinamas su praėjusių metų populiariausiu – pilkai šalta „Metropolitan Gray“.


3.„Neo Mint” – pilkai žalia arba mėtų spalva


Tai subtili pastelinė spalva, kuri interjerui suteikia gaivumo ir lengvumo pojūtį. Derinama su sudėtingesniais atspalviais padaro erdvę gyvybingesnę. Puikiai dera su smėlio, gelsvais bei rudais atspalviais. Sakoma, kad Neo Mint spalva simbolizuoja technologijų ir gamtos sintezę – slapta puoselėjant gamtos išsaugojimo idėją. Prisodrintas deguonimi, šis atspalvis gyvenamajai erdvei suteikia gyvybės, tikrumo bei harmonijos pojūtį. Atspalvis gali būti naudojamas, kaip alternatyva baltai spalvai – sienoms, luboms arba paryškinti tam tikriems paviršiams.


4. „Adeline” – sodrus tamsiai žalias atspalvis


Sodrūs spalvų tonai ir toliau išlieka madingi ir noriai naudojami interjere. Intensyvi žalia spalva sugeba sukurti ramią, natūralią atmosferą namuose. Dėl savo universalumo, ji tinka bet kokio kambario dekoravimui. Adeline derinama su metaliniais elementais, kambario interjerui suteikia drmatiškumo pojūtį. Idealūs šio atspalvio kompanionai – tapetai bei „printai” (autorizuotos paveikslų reprodukcijos) su gėlių motyvais – raktažolėmis, chrizantemomis bei rožėmis. Vienas iš madingų sprendimų – Adeline bei Neo Mint atspalvių derinys.



5. Mellow Yellow” – garstyčių geltona spalva


Jau keletą metų gilus ir žemiškas geltonos spalvos atspalvis yra absoliutus hitas, nedingstantis iš žurnalų puslapių. Neretai asocijuojasi su saulėlydžiu, pilnavidurio jurgino žiedu ar auksinio medaus tonais. Interjere siūloma derinti tiek su ryškiomis spalvomis, tiek su labiau prisotintais tamsiais tonais. Mellow Yellow atspalvis puikiai tinka dekoravimui, minkštiems baldams bei aksesuarams. Tokios spalvos baldų apmušalai atrodo aristokratiški ir erdvei suteikia žavesio bei netikėtumo įspūdį. Naudokite garstyčių geltoną spalvą dekoruojant kambarį ar virtuvę ir neabejotinai suteiksite erdvei daugiau šviesumo. Puikiai dera su šokolado ar pilkos spalvos baldais. Populiarumo viršūnėje vis dar išlieka pilkojo ir garstyčių atspalvio derinys.


Taigi, galime pastebėti, kad šio sezono dominuojanti tendencija – technologijų ir gamtos dermės paieškos. Tad nebijokite derinti taip pamėgtus pilkus ir natūralius tonus su kiek drąsesnėmis spalvomis. Ryškesnis akcentas pagyvins kambarį bei suteiks daugiau charizmatiškumo!



bottom of page